16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDobrovolschi: Persoanele cu probleme penale nu au fost invitate la parada militară și la recepția de Ziua Națională

Dobrovolschi: Persoanele cu probleme penale nu au fost invitate la parada militară și la recepția de Ziua Națională

Purtătorul de cuvânt al președintelui, Mădălina Dobrovolschi, a anunțat astăzi că de 1 Decembrie vor fi organizate cu ocazia Zilei Naționale parada militară la Arcul de Triumf și o recepție la Palatul Cotroceni, unde nu au fost invitate persoanele cu probleme penale, informează Agerpres.

„Am văzut că există tot felul de discuții în spațiul public referitoare la acest subiect și țin să precizez încă de la început faptul că nu voi face referire la anumite persoane, nu voi face referire la anumite nume pentru că nu despre asta este vorba. Este vorba despre niște criterii care au stat la baza întocmirii listei cu invitați și nu pot și nici nu vreau să vă ascund faptul că în constituirea acestor criterii care au fost luate în calcul bineînțeles că în primul rând este vorba despre criteriul ca acea persoană să dețină o funcție în stat, dar să și respecte niște criterii de integritate, iar aici vorbim despre inexistența unor probleme penale”, a declarat Dobrovolschi la Palatul Cotroceni.

Parada militară va fi organizată de 1 Decembrie la Arcul de Triumf, de la ora 11,00.

 

„Al doilea moment al manifestărilor dedicate Zilei Naționale, zilei de 1 Decembrie, reprezintă recepția de aici, de la Palatul Cotroceni. Această recepție va începe la ora 18,00 și va fi găzduită de președintele României, dl Klaus Iohannis”, a indicat Dobrovolschi.

Ea a arătat că la parada militară au fost invitate 600 de persoane, iar la recepție — 500 de persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS