5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConfruntări între extracomunitari şi forţele de ordine într-o tabără de imigranţi din Bulgaria

Confruntări între extracomunitari şi forţele de ordine într-o tabără de imigranţi din Bulgaria

Mii de imigranţi au atacat membri ai forţelor de ordine şi au provocat incendii într-o tabără de solicitanţi de azil din sudul Bulgariei, la două zile după izolarea centrului din cauza riscului epidemic, relatează site-ul Novinite.com, citat de Mediafax. Ştire în curs de actualizare.

Imigranţii din tabăra situată în oraşul Harmanli au incendiat mobilier şi au atacat forţele de ordine cu pietre şi sticle incendiare. Poliţia a ripostat cu tunuri de apă.

Circa 2.000 de imigranţi protestează faţă de izolarea epidemică a taberei şi cer deschiderea frontierei Bulgariei cu Serbia. „Violenţele au izbucnit joi după-amiază, dar situaţia este sub control. Au loc negocieri”, a transmis Ministerul bulgar de Interne.

Săptămâna trecută, mii de imigranţi afgani au protestat în tabăra din oraşul Harmanli după ce presa a relatat că locatarii ar avea boli de piele transmisibile. Protestatarii au cerut închiderea taberei, dar autorităţile au dispus instituirea stării de carantină.

Agenţia bulgară pentru Refugiaţi a transmis că informaţiile privind riscul epidemic sunt false.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS