21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateValorile de temperatură vor fi în creştere în cea mai mare parte a ţării

Valorile de temperatură vor fi în creştere în cea mai mare parte a ţării

Potrivit ANM, valorile de temperatură vor fi în creştere în cea mai mare parte a ţării, dar cu precădere la deal şi la munte, unde cerul va fi variabil.

VINERI

În țară- în zonele joase, în special în primele ore ale zilei şi noaptea, local va fi ceaţă sau nebulozitate joasă, ce pot fi asociate cu burniţă. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, dar local şi temporar şi în Banat, Crişana, Moldova şi pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 15 grade, uşor mai ridicate în Banat, dar mai coborâte în zonele cu ceaţă persistentă. Minimele termice vor fi cuprinse între -1 şi 8 grade, mai mici în estul Transilvaniei, spre -5 grade, dar şi uşor mai ridicate în Dealurile de Vest.

La munte: vremea va fi predominant frumoasă, iar valorile de temperatură vor marca o creştere faţă de ziua precedentă şi vor deveni mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. Cerul va fi variabil spre senin, iar pe văi şi în depresiuni, dimineaţa şi noaptea, izolat va fi ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe creste.

SÂMBĂTĂ

În țară

În regiunile intracarpatice şi la munte, temperatura aerului va continua să crească şi va fi mult mai cald decât în mod obişnuit, iar ca aspect, ziua, va predomina o vreme însorită, iar în cursul nopţii cerul va fi variabil. În sudul şi estul teritoriului, local va fi nebulozitate joasă, asociată izolat şi trecător cu burniţă sau ploaie slabă, iar valorile termice, în special cele minime, se vor situa peste mediile multianuale. Îndeosebi dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceaţă, local în sud şi centru şi pe arii mai restrânse în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în Moldova, Dobrogea şi sudul Banatului, precum şi în zonele de munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 5…6 grade în zonele cu ceaţă mai persistentă şi 18 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime se vor situa între 2 şi 10 grade, mai coborâte în depresiunile Carpaţilor Orientali, până în jurul valorii de -3 grade.

La munte- valorile termice vor continua să crească şi vor fi mult mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a zonei montane. Ca aspect, ziua, va predomina o vreme însorită, iar în cursul nopţii cerul va fi variabil, cu unele înnorări în masivele estice şi sudice. Vântul va avea unele intensificări, cu vitezele cele mai mari pe creste. Dimineaţa şi noaptea, pe văi şi în depresiuni, pe arii restrânse va fi ceaţă.

DUMINICĂ

La munte- în masivele sudice şi estice, cerul va avea înnorări şi izolat vor fi ploi slabe sau burniţă. În restul zonei montane, valorile termice vor continua să caracterizeze o vreme caldă pentru această dată din an, iar cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe creste. Mai ales dimineaţa şi noaptea, pe văi şi în depresiuni, pe arii restrânse va fi ceaţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS