15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCioloș: Indiferent cine vine la guvernare trebuie să reformeze administrația publică

Cioloș: Indiferent cine vine la guvernare trebuie să reformeze administrația publică

Premierul Dacian Cioloș a declarat astăzi că indiferent cine vine la guvernare trebuie să înceapă o reașezare a administrației publice dacă vrea să aplice un program de guvernare eficient.

„Indiferent cine va veni la guvernare, un viitor guvern, o viitoare majoritate, dacă vrea să aplice un program de guvernare eficient, are neapărat nevoie din punctul meu de vedere să treacă sau să înceapă cu un proces de reașezare, de reformare a administrației publice, măsuri clare de creștere a eficienței administrației publice. (…) E nevoie de o reașezare a aparatului administrativ pe criterii de profesionalism, pe criterii de competență”, a spus prim-ministrul, citat de Agerpres. El a fost prezent la lansarea analizei OECD cu privire la cinci domenii cheie ale guvernanței publice și reformei administrative în România, care are loc la Palatul Victoria.

Cioloș a adăugat că a constatat acest lucru încă din primele luni de guvernare însă nu a existat „apetitul politic” necesar pentru a se trece la o reformă a administrației.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS