11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePutin speră într-o mai mare cooperare cu Bulgaria și cu poporul ''frate'' bulgar

Putin speră într-o mai mare cooperare cu Bulgaria și cu poporul ”frate” bulgar

Președintele rus, Vladimir Putin, a anunțat astăzi că speră într-o mai mare cooperare cu Bulgaria și cu poporul ”frate” bulgar datorită ”unui nou impuls” în relațiile dintre cele două țări după alegerea unui rusofil la conducerea Bulgariei, membră a Uniunii Europene, relatează agenţia AFP, citată de Agerpres.

Într-un mesaj adresat socialistului Rumen Radev, care a câștigat alegerile prezidențiale din Bulgaria, Putin ”s-a declarat convins că se va reuși să se dea un nou impuls dialogului politic bilateral datorită eforturilor comune”, se afirmă într-un comunicat al Kremlinului.

Putin și-a exprimat, de asemenea, certitudinea că Rusia și Bulgaria ”vor putea să-și extindă cooperarea constructivă în diferite domenii, în interesul popoarelor frățești din cele două țări”.

El a lăudat, printre altele, ”potențialul considerabil” pentru dezvoltare al relațiilor ruso-bulgare, bazate pe ”tradițiile seculare de prietenie și pe apropierea culturală și spirituală”.

”Bulgaria este o țară foarte importantă pentru noi”, a declarat la rândul său purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. ”Proiecte comune uriașe erau pe cale de a fi elaborate, dar, din unele motive, au fost anulate și noi regretăm profund aceasta”, a declarat Peskov presei, făcând apel la punerea în practică de noi proiecte comune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS