16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: Acțiuni în târguri pentru prevenirea faptelor de comerț ilicite

Dolj: Acțiuni în târguri pentru prevenirea faptelor de comerț ilicite

Ieri, 13 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale comise în pieţe, târguri, oboare şi în zona adiacentă acestora.
Polițiștii craioveni împreună cu lucrători din cadrul Poliției orașului Segarcea au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite de comerţ din domeniul comercializării cărnii și produselor din carne.
În urma activităților desfășurate au fost efectuate verificări la 18 societăţi comerciale verificate și 12 persoane fizice, fiind constatate 8 abateri de natură contravențională de peste 77.000 lei; totodată fiind confiscate 23 kg pastă mici, 90 kg. carne pui, 7 kg. carne porc și 12 kg. pește, 280 țigarete.
Astfel că, în urma controlului efectuat în Târgul de Săptămână din comuna Bârca, s-a constatat că un doljean a comercializat 90 kg carne pui, pentru care nu s-au putut prezenta documente de provenienţă. Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional cu suma de 5.000 lei conform Legii 12/1990R, dispunându-se totodată confiscarea sumei de 500 lei reprezentând contravaloarea cantității de 90 kg carne pentru care nu s-au prezentat documente de proveniență.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS