12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlegeri în Republica Moldova: S-au deschis secțiile de vot pentru al doilea tur al scrutinului prezidențial

Alegeri în Republica Moldova: S-au deschis secțiile de vot pentru al doilea tur al scrutinului prezidențial

Cetățenii turci votează astăzi în cadrul alegerilor prezidențiale (Foto: dailysabah.com)

Secțiile de vot pentru cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale s-au deschis duminică dimineață în Republica Moldova, anunță Agerpres.

În total au fost deschise 2081 de secții de vot atât în țară cât și peste hotare. În afara țării au fost deschise 100 de secții de votare. În acest tur al doilea tur de scrutin au fost tipărite cu peste 10.000 de buletine de vot mai multe decât la scrutinul din urmă cu două săptămâni.

Igor Dodon, candidatul prorus al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), și Maia Sandu, candidata proeuropeană a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), se confruntă în turul al doilea al scrutinului prezidențial, considerat crucial pentru viitorul țării. Socialistul Igor Dodon a câștigat primul tur de scrutin, desfășurat la 30 octombrie, cu 47,98% din sufragii (680.550 de voturi), după cum scrie Agrepres.

Maia Sandu, candida forțelor proeuropene, s-a plasat pe poziția a doua, cu 38,71% din sufragii (549.152 de voturi).

Prezența la urne a fost de 50,95%. Este pentru prima dată după anul 2000 când cetățenii își aleg prin vot direct președintele, acesta fiind până acum votat de parlament.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS