Acasă Actualitate Romgaz a extras în 2016 cu 26,6% mai putin gaz decât anul...

Romgaz a extras în 2016 cu 26,6% mai putin gaz decât anul trecut, iar importurile din Rusia cresc semnificativ

-

Romgaz a extras în primele nouă luni 3,03 miliarde metri cubi de gaze, cantitatea fiind cu 26,63% mai redusă faţă de aceeasi perioadă a anului trecut, se arată într-un raport al companiei transmis BVB. Potrivit HotNews.ro. comparativ cu perioada similara a anului precedent, performantele societatii in primele noua luni ale anului 2016 au fost afectate in principal de diminuarea cu cca. 6% a cererii de consum a gazelor naturale pe piata din Romania, se mai arata in raport. În schimb, in timp ce scade productia Romgaz, cresc importurile de gaze din Rusia. Pentru aceasta iarna, este estimata o pondere a importurilor de 40% din consum, în condiţiile în care, anul trecut, in luna noiembrie, importurile au avut o pondere de doar 4,3%.

Potrivit raportului, vanzarile de gaze au fost afectate semnificativ de conditiile meteorologice, diminuarea drastica a cererii de gaze in sectoarele cheie, cadrul de reglementare imprecis pentru constituirea stocurilor minime de gaze, competitia cu sursa din import, cadrul fiscal nefavorabil competitiei pe piata gazelor naturale.

ȘTIRI VIDEO GdS

VIDEO / Corneliu Papură: Nu ne pregătim să câştigăm meciurile amicale

Antrenorul formaţiei Universitatea Craiova, Corneliu Papură, nu s-a arătat îngrijorat de bilanţul jocurilor de verificare din Antalya. Tehnicianul explicat că în amicalul...