28.4 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDouă persoane, reținute într-un dosar privind devalizarea Aeroportului Caransebeș și stațiunii Băile Herculane

Două persoane, reținute într-un dosar privind devalizarea Aeroportului Caransebeș și stațiunii Băile Herculane

Două persoane au fost reținute de procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Caraș-Severin, într-un dosar privind devalizarea unor societăți comerciale, printre care Aeroportul din Caransebeș și stațiunea Băile Herculane, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 123.000.000 lei. Zeci de clădiri – hoteluri, restaurante, băi termale, ștranduri -, dar și zeci de terenuri au fost puse sub sechestru, scrie Agerpres.
Potrivit unui comunicat transmis de DIICOT, procurorii Biroului Teritorial Caraș-Severin, cu sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție — Serviciul Județean Anticorupție Caraș-Severin, au efectuat acte de urmărire penală în dosarul privind devalizarea SC Argirom Internațional SA București, SC Aeroportul Caransebeș SA (Aeroportul din municipiul Caransebeș) și SC Hercules SA.
Anchetatorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a inculpaților Dorin Marescu, avocat în Baroul București, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și complicitate la infracțiunea de delapidare, și Iancu Hrelescu, acuzat de complicitate la infracțiunea de delapidare, complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și spălare de bani.
În aceeași cauză, sunt urmăriți penal, în stare de libertate, Petru Adrian Andrițoiu, expert evaluator ANEVAR la data faptei, pentru constituire a unui grup infracțional organizat, sub forma sprijinirii, complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și complicitate la infracțiunea de delapidare, și Ion Sima, executor judecătoresc, pentru constituirea unui grup infracțional organizat, sub forma sprijinirii, abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și complicitate la infracțiunea de delapidare.
De asemenea, în aceeași perioadă, au fost însușite de către membrii grupului, pentru inculpatul Iancu Hrelescu sau pentru alții, prin acte fictive, șapte imobile (hoteluri, băi termale, restaurante cu o valoare de circulație de aproximativ 4.032.800 lei și 400.000 de euro) din patrimoniul SC Hercules SA, unde SC Argirom Internațional SA era acționar majoritar.
Faptele au fost săvârșite cu sprijinul expertului evaluator ANEVAR Adrian Petru Andrițoiu și al executorului judecătoresc Ion Sima.
Imobilele dobândite au fost înstrăinate ulterior către SC Excav Prod SRL, chiar și cu un preț de aproximativ 12 ori mai mare decât prețul la care a fost achiziționat prin executare silită, arată DIICOT.
Procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra a 45 de imobile — clădiri (hoteluri, restaurante, spații comerciale, băi termale, ștranduri) și asupra a 30 de imobile — terenuri.
În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS