Acasă Actualitate India: Bancnotele cu valoare nominală de 500 şi 1000 INR, retrase din...

India: Bancnotele cu valoare nominală de 500 şi 1000 INR, retrase din circulație

-

În Republica India că, în conformitate cu o decizie a Guvernului de la New Delhi, începând cu data de 9 noiembrie 2016, bancnotele cu valoarea nominală de 500 INR și de 1000 INR au fost scoase din circulație și vor fi înlocuite cu noi bancnote cu valori nominale de 500 INR și 2000 INR.
Pentru cel puțin 48 de ore, băncile nu vor lucra cu publicul și, de asemenea, bancomatele vor fi nefuncționale pe tot teritoriul Indiei.  De asemenea, băncile de pe teritoriul Indiei se pot confrunta cu dificultăți în a asigura necesarul de bani în numerar, atât pentru companii, cât și pentru persoanele fizice. Până la stabilizarea situației, se recomandă pe cât posibil, folosirea cardurilor bancare.
Până la 31 decembrie 2016, vechile bancnote pot fi schimbate la bănci în limita valorii de 4000 INR pe zi și, de asemenea, sunt acceptate pentru alimentarea conturilor personale.

Ministerul Afacerilor Externe amintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

ȘTIRI VIDEO GdS