11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUPDATE: Sorin Blejnar, arestat preventiv

UPDATE: Sorin Blejnar, arestat preventiv

Fostul şef al ANAF a fost eliberat, astăzi, ca urmare a expirării mandatului de reţinere, şi a părăsit clădirea Tribunalului Prahova, transmite corespondentul Mediafax.

Mandatul de reţinere emis pe numele lui Blejnar a expirat la ora 16.10, potrivit unor surse judiciare. Imediat, fostul şef al ANAF a părăsit clădirea Tribunalului Prahova după ce a aşteptat mai bine de 3 ore.

Sorin Blejnar a fost reţinut, luni după amiază, de procurorii DNA Ploieştim pentru trafic de influenţă. El şi-a petrecut noaptea în arestul Poliţiei Prahova, care se află la Câmpina. Procesul în care s-a judecat cererea de arestare preventivă a avut ca termen ora 13.00, Sorin Blejnar fiind adus la Tribunalul Prahova cu puţin timp înainte de această oră.

Procurorii anticorupţie îl acuză pe Sorin Blejnar că, în cursul anului 2011, a acceptat din partea unui afacerist promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul ANAF. Banii respectivi urmau să-i fie remişi lui Blejnar în schimbul exercitării influenţei asupra unor subalterni, pentru ca aceşti să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obţinute de firma omului de afaceri.

Fostul şef ANAF a fost condamnat, în primă instanţă, la cinci ani de închisoare, într-un dosar în care este acuzat, alături de soţii Radu şi Diana Nemeş, de complicitate la evaziune fiscală cu produse petroliere şi constituirea unui grup infracţional organizat..

UPDATE:  Tribunalul Prahova a decis, astăzi, arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului șef al ANAF Sorin Blejnar într-un dosar în care este acuzat de trafic de influență, scrie Agerpres.

Decizia nu este definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS