15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRaluca Prună: O graţiere colectivă nu se va realiza în mandatul meu

Raluca Prună: O graţiere colectivă nu se va realiza în mandatul meu

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat, marţi, că susţine propunerea zilelor compensatorii pentru condiţiile grele din penitenciare şi că nu este de acord cu o graţiere colectivă, care ar reumple închisorile în mai puţin de un an, având în vedere rată mare a recidivei, informează HotNews.

„Am avut două proiecte mari de graţiere în 1997 şi 2002. Dacă România s-ar decide să facă mâine o nouă graţiere, printr-o lege adoptată de Parlament, nu ar rezolva decât efectul. Graţierea nu va rezolva situaţia foarte grea din penitenciare şi condiţiile pe care eu le-am văzut. Dacă este să ne luăm după recidivă care există în România, ea nu e mică deloc şi, din calculele noastre, ar duce la reumplerea acestor penitenciare într-un termen mai mic de un an”, a declarat Raluca Prună, după semnarea acordul de colaborare dintre Ministerul Justiţiei şi Ministerul Dezvoltării cu privire la implementarea, la nivel local, a Strategiei Naţionale Anticorupţie (SNA) 2016-2020.

Întrebată dacă se mai construieşte penitenciarul de la Caracal, Raluca Prună a arătat că acesta nu se va realiza deoarece nu este de acord Ministerul Apărării, având în vedere că este prea aproape de baza militară de la Deveselu.

In schimb, Raluca Pruna a spus ca se construieste un penitenciar in comuna Berceni de langa Ploiesti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS