17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComplexul Energetic Hunedoara iese din insolvență

Complexul Energetic Hunedoara iese din insolvență

Curtea de Apel Alba Iulia a respins, astăzi, cererea de intrare în insolvenţă a Complexului Energetic Hunedoara (CEH), formulată de conducerea societăţii, precum şi de creditori, decizia fiind definitivă, informează Mediafax.

Consiliul de Administraţie al Complexului Energetic Hunedoara (CEH) a decis la sfârşitul anului 2015 să ceară intrarea voluntară a companiei în insolvenţă, aceasta având datorii de 1,2 miliarde lei şi conturile poprite, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii CA Alba.

Dosarul de insolvenţă al Complexului Energetic Hunedoara Petroşani a ajuns la Curtea de Apel Alba Iulia, de la Tribunalul Hunedoara, în luna septembrie 2016.

Reprezentanţii Consiliului de Administraţie au susţinut atunci că măsura de intrare voluntară în insolvenţă este o formă de protecţie de care compania are nevoie împotriva creditorilor, care cer executarea silită.

Complexul Energetic Hunedoara este cel mai mare agent economic din Valea Jiului şi din judeţul Hunedoara şi, de asemenea, este singura societate care furnizează agent termic în municipiul Deva şi în oraşele din Valea Jiului.

În structura Complexului Energetic Hunedoara sunt incluse minele de huilă Lupeni, Lonea, Livezeni şi Vulcan, alături de termocentralele Mintia şi Paroşeni.

Complexul, cu sediul la Petroşani, judeţul Hunedoara, deţine o cotă de piaţă de aproximativ 5% din producţia de energie electrică din România şi are mii de angajaţi.

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS