14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlegeri în SUA: Candidații vor participa la acțiuni electorale până în ultimul minut al campaniei

Alegeri în SUA: Candidații vor participa la acțiuni electorale până în ultimul minut al campaniei

Candidații la alegerile prezidențiale din SUA prevăzute pentru marți, 8 noiembrie, Hillary Clinton (democrată) și Donald Trump (republican) urmează să participe la evenimente electorale luni noaptea, pe ultima sută de metri a campaniei, notează agenţia DPA, citată de Agerpres.

Astfel, Hillary Clinton are programat mitingul electoral final luni la ora locală 24:00 (marți, ora 05:00 GMT) în statul Carolina de Nord, în timp ce Donald Trump va apărea în fața susținătorilor săi din statul Michigan la ora locală 23:00 (marți 04:00 GMT).

În ultimele zile, atenția candidaților s-a concentrat pe ‘statele cheie’ (așa-numitele swing states), care sunt decisive în alegerea președintelui Statelor

Donald Trump a început ziua de luni în statul Florida înainte de a se îndrepta spre Carolina de Nord, Pennsylvania, New Hampshire și Michigan, în timp ce Hillary Clinton s-a aflat în Pennsylvania înainte de a merge în Michigan, după care revine în Pennsylvania și apoi se îndreaptă spre Carolina de Nord.

Cursa electorală s-a intensificat în ultimele zile. Clinton încă este considerată favorită pentru a minimul necesar de 270 din cele 538 de voturi electorale.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS