12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInterconectorul de gaze România-Bulgaria a fost finalizat

Interconectorul de gaze România-Bulgaria a fost finalizat

Transgaz anunţă că pe dată de 4 noiembrie 2016 a fost finalizată tragerea pe sub Dunăre a conductei de rezervă DN 500 în lungime de 2100 metri, iar până la finalul lunii se va finaliza şi punerea în funcţiune, informează HotNews.ro. Interconectorul România-Bulgaria a fost finanţat cu fonduri europene în valoare de 23 milioane euro, din care 10 milioane euro alocate lucrărilor de pe malul românesc şi 13 milioane euro pentru partea bulgară.

Lucrările s-au derulat în baza contractului de execuţie semnat împreună cu Inspet SĂ Lider şi SC Habau PPS Asociat.

În contractul de finanţare şi în contractul de execuţie, termenul de finalizare al lucrărilor este 31 decembrie. Până în acest moment a fost finalizată, probată, recepţionată şi pusă în funcţiune conducta principala.

Transgaz precizează că au fost create condiţiile tehnice pentru asigurarea exportului de gaze naturale din România spre Bulgaria. Staţiile de reglare măsurare ( SRM-urile) atât la noi cât şi pe partea bulgară au fost construite şi recepţionate, astfel încât, după semnarea Acordului de Interconectare şi aprobarea metodologiei de rezevare de capacitate, se pot efectua activităţi de import şi export.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS