17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul transporturilor vrea să înlocuiască toată flota Tarom

Ministrul transporturilor vrea să înlocuiască toată flota Tarom

Ministrul Transporturilor a declarat că pentru a înlocui întreaga flotă Tarom a avut deja discuții cu mari producători de avioane precum Boieng și ATR și că urmează să negocieze cu Airbus, Embraer și Bombardier, iar privatizarea Tarom este utima opțiune, informează b1.ro, citând news.ro.

”Săptămâna trecută am avut discuţii cu Boeing, săptămâna aceasta cu Airbus, vom avea discuţii şi cu Embraer. Purtăm discuţii cu toţi marii jucători pentru a înlocui toată flota, nu doar cele două Airbus-uri A310. La Boeing şi Airbus ne uităm după avioane mari, Embraer sau Bombardier ar putea fi alegeri pentru avioane de capacitate mai mică”, a declarat ministrul transporturilor.

Ministrul a mai declarat că privatizarea nu este exclusă, dar că aceasta ar reprezenta ultima opțiune.

”Dacă nu reuşeşte restructurarea cu ajutorul acestui consultant, există opţiunea unui parteneriat comercial cu o mare companie. Apoi, există opţiunea unei intrări minoritare în acţionariat a unei alte companii. Practic, privatizarea este ultima opţiune”, a mai precizat ministrul transporturilor.

În prezent Tarom operează cu 21 de avioane trei mărci diferite. Costurile de întreținere și operare sunt mărite semnificativ deoarece avioanele din flotă au o medie de vârstă de peste 15 ani.

Reprezentanții Tarom au anunțat în ultimii ani de mai multe ori că este necesară înlocuirea flotei companiei pentru eficientizarea activității.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS