8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul va ataca la Curtea Constituţională legea salarizării "dacă va trece aşa cum e"

Guvernul va ataca la Curtea Constituţională legea salarizării „dacă va trece aşa cum e”

Viceprim-ministrul Costin Borc, ministrul Economiei, le-a spus investitorilor germani că Guvernul va ataca la Curtea Constituţională legea salarizării unitare, dacă acest proiect va trece de Parlament în forma actuală, informează Mediafax.

„Eu sau unul dintre noi, din Guvern, va ataca acest proiect, dacă va trece aşa cum e. Până acum, Guvernul a atacat cam toate proiectele care prevăd creşteri de cheltuieli fără o bază bugetară”, le-a spus Costin Borc membrilor Camerei de Comerţ Româno-Germane (AHK), reuniţi într-o şedinţă marţi seara, la Bucureşti. Vicepremierul a precizat că nici această lege – a salarizării – nu e însoţită de precizarea surselor financiare din care se vor susţine măsurile prevăzute. „A arăta doar bugetul de stat ca sursă de finanţare nu este o abordare serioasă”, le-a spus oficialul român investitorilor germani.

Şi ministrul Finanţelor, Anca Dragu, s-a pronunţat împotriva legii salarizării, cu acelaşi argument al lipsei unei baze financiare.

Marţi dimineaţa, premierul Dacian Cioloş a declarat că impactul bugetar al legilor electorale votate de Parlament în ultimele luni se ridică la 9 miliarde de lei, echivalentul a peste 1% din PIB.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS