20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul a adoptat o OUG privind înființarea Direcției Generale de Protecție Internă a MAI

Guvernul a adoptat o OUG privind înființarea Direcției Generale de Protecție Internă a MAI

Guvernul a adoptat, în ședința de miercuri, o ordonanță de urgență privind înființarea, organizarea și funcționarea Direcției Generale de Protecție Internă (DGPI) a MAI, a anunțat ministrul Dragoș Tudorache.

„Creăm, practic, pentru prima oară, un cadru juridic clar pentru funcționarea acestei structuri”, a explicat Dragoș Tudorache, citat de Agerpres, într-un briefing la Palatul Victoria.

El a precizat că DGPI va fi sub control parlamentar, iar personalul care va lucra în această structură va fi în mare parte militar.

Potrivit ministrului Afacerilor Interne, înființarea DGPI a fost una dintre prioritățile pe care le-a anunțat la începutul mandatului său și care a reieșit „din realitățile apărute în decursul timpului și, mai ales, în acest an în ceea ce privește funcționarea acestei structuri”.

Tudorache a mai spus că OUG clarifică și competențele acestei structuri.

În ceea ce privește controlul parlamentar al DGPI, Tudorache a spus că acesta se va înscrie „pe două paliere”. Totodată, acesta a arătat că OUG creează niște mecanisme de integritate foarte clare pentru personalul care lucrează în această structură.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS