12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDNA confirmă: Dosarul constituit la sesizarea Curţii de Conturi referitoare la cele două bănci pentru locuinţe a fost declinat la Parchet

DNA confirmă: Dosarul constituit la sesizarea Curţii de Conturi referitoare la cele două bănci pentru locuinţe a fost declinat la Parchet

„La data de 23.06.2016, dosarul penal constituit că urmare a unei sesizări, cea la care faceţi referire (e vorba de sesizarea Curţii de Conturi legată de cele două bănci pentru locuinţe-n.red.), a fost declinat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti având în vedere că aspectele sesizate nu intră în competenţă de soluţionare a DNA”, au transmis miercuri pentru HotNews.ro reprezentanţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Curtea de Conturi spune la rândul ei că nu a primit nicio hârtie de la DNA prin care să fie informată de declinarea competenţei.

Reamintim că marţi, Curtea de Conturi a publicat Raportul privind situaţia sesizărilor adresate organelor de urmărire penală în cazurile în care a apreciat că sunt indicii de săvârşire a unor fapte de natură penală. În respectivul document se arată că instituţia de control a transmis DNA sesizări cu privire la BCR BpL şi Raiffeisen BpL pentru deturnare de fonduri şi obţinere ilegală de fonduri.

Cele două bănci au reacţionat imediat, negând că ar fi cercetate de DNA şi acuzând modul în care Curtea de Conturi a ajuns la concluziile din Raport.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS