14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCioloş: Guvernul analizează atacarea la CCR a Legii privind eliminarea celor 102 taxe nefiscale

Cioloş: Guvernul analizează atacarea la CCR a Legii privind eliminarea celor 102 taxe nefiscale

Guvernul analizează atacarea la Curtea Constituţională a Legii privind eliminarea a 102 de taxe nefiscale, iniţiată de social-democraţi, având în vedere că, pe lângă efectul bugetar pe care-l generează, actul normativ are impact şi asupra altor legi, a declarat, miercuri, premierul Dacian Cioloş, citat de HotNews.

„Analizăm să vedem în ce măsură e cazul să o atacăm la Curte (Curtea Constituţională – n.r.) sau dacă putem clarifica cu Parlamentul. A fost un vot destul de consistent pentru susţinerea acestei legi, dar ea are nişte consecinţe, nu doar bugetare. Mă rog, alea se pot reflectă în bugetul anului viitor, şi cred că aici e conştient orice partid politic care vrea să fie la guvernare că trebuie să ţină cont de lucrurile acestea în bugetul de anul viitor, dar mai sunt şi câteva chestiuni juridice, legislative, de clarificat, pentru că această lege are un impact şi asupra altor legi şi aici trebuie să clarificăm nişte lucruri”, a explicat Dacian Cioloş.

Premierul a făcut această precizare, la solicitarea jurnaliştilor, după dezbaterea ‘România: oportunităţi de investiţii într-o economie globală plină de provocări’.

Marţi, Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege iniţiat de liderul PSD, Liviu Dragnea, care prevede eliminarea a peste 100 de taxe nefiscale, menţinând şi eliminarea taxei radio-tv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS