17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCCR a amânat pronunțarea unei decizii în cazul legii privind darea în plată pentru 27 octombrie

CCR a amânat pronunțarea unei decizii în cazul legii privind darea în plată pentru 27 octombrie

Curtea Constituțională a României (CCR) a amânat, marți, pentru 27 octombrie pronunțarea unei soluții în cazul celor 33 de sesizări privind neconstituționalitatea legii privind darea în plată, formulate de instituții bancare, a anunțat judecătorul CCR Daniel Morar.
Potrivit unor surse din CCR, decizia a fost luată în contextul în care au fost făcute memorii de către mai multe părți din dosare, există poziții ale Băncii Naționale a României și judecătorii vor trebui să conexeze mai multe rapoarte, fiind vorba de un volum mare de date ce trebuie aprofundate.

20 dintre sesizări, care vizează excepții de neconstituționalitate ale unor articole din Legea 77/2016, au fost formulate de Raiffeisen Bank. Celelalte sesizări care vizează fie doar unele articole, fie actul normativ în integralitatea sa au fost făcute de BCR, BRD, Banca Românească, Alpha Bank, UniCredit Bank.

Legea privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligațiilor asumate prin credit a intrat în vigoare pe 13 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS