Acasă Actualitate Circa 1.000 de persoane intoxicate cu sulf în Irak

Circa 1.000 de persoane intoxicate cu sulf în Irak

-

Aproximativ 1.000 de persoane au primit îngrijiri medicale pentru probleme respiratorii în Irak, după ce o uzină de exploatare a sulfului a fost incendiată de militanţii Stat Isamic (SI) în apropiere de oraşul Mosul, potrivit unor surse medicale şi unor oficiali americani, citaţi de Reuters online. 

Oficiali americani au spus că Stat Islamic a incendiat joi uzina de prelucrare a sulfului în timpul confruntărilor din apropiere de centrala al-Mishraq, situată la sud de oraşul Mosul. Postul public de televiziune din Irak a anunţat că incendiul a fost stins sâmbătă.Aerodromul Qayyara West este principalul centru american pentru sprijinirea operaţiunilor conduse de forţele irakiene ce urmăresc recucerirea oraşului Mosul de la reţeaua Stat Islamic.În Irak se află aproximativ 5.000 de trupe americane, dar armata Statelor Unite nu a dezvăluit numărul militarilor care activează pe aerodrom.

ȘTIRI VIDEO GdS

Gândacul din calea autostrăzii Sibiu Piteşti, momit cu feromoni

Ministrul Fondurilor Europene susține că se poate rezolva inclusiv problema protejării gândacului pentru care Comisia Europeană a cerut explicaţii. Există soluţii pentru...