22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCioloș: Actul de justiție este incomplet atât timp cât nu am recuperat bunurile ilicite

Cioloș: Actul de justiție este incomplet atât timp cât nu am recuperat bunurile ilicite

Pentru ca actul de justiție să fie complet este nevoie de recuperarea bunurilor ilicite, a declarat joi premierul Dacian Cioloș la în deschiderea celei de-a VI-a Conferințe Pan-Europene a Oficiilor Naționale de Recuperare a Creanțelor din Uniunea Europeană, organizată la București de Comisia Europeană în cooperare cu Ministerul Justiției și Agenția Națională pentru Administrarea Bunurilor Indisponibilizate.
„Pentru ca actul de justiție să fie credibil și complet este importantă nu doar pedeapsa care este acordată, dar și recuperarea bunurilor obținute ilicit, pentru că altfel riscăm să slăbim actul de justiție și să slăbim forța deciziei sistemului judiciar”, a spus Cioloș.
Potrivit premierului, ideea construirii acestei agenții „există pe hârtie de mai multă vreme”, însă ea nu a fost operaţionalizată.
Cioloș a precizat totodată că, potrivit unor rapoarte ale Ministerului Public, există în prezent „sume și valori importante indisponibilizate, de peste jumătate de miliard de euro”, bani care trebuie readuși la bugetul de stat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS