19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞeful Poliţiei Municipale Sibiu a ordonat ca ursul să fie lovit cu maşina

Şeful Poliţiei Municipale Sibiu a ordonat ca ursul să fie lovit cu maşina

Raportul întocmit de Corpul de Control al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) cu privire la modul în care s-a intervenit pentru prinderea ursului din Sibiu pe 12 octombrie arată, printre altele, că şeful Poliţiei Municipale a ordonat unui subaltern să dea cu maşina peste animal, înregistrarea de pe staţie fiind trimisă la Parchet, informează Mediafax.

„Apare referire la această înregistrare şi în raportul Corpului de Control. Întreaga derulare a întregii operaţiuni, aşa cum a fost fixată tehnic, este deja pusă la dispoziţia Parchetului, în cadrul anchetei pe care procurorii o desfăşoară. E bine ca această anchetă să-şi urmeze cursul, să avem o concluzie, pentru că o cercetare prealabilă la nivelul Ministerului Afacerilor Interne se desfăşoară în mod normal doar după finalizarea anchetei penale. (…) Da, în raport apare ca fiind o instrucţiune dată din partea şefului Poliţiei Municipale. Din punctul meu de vedere, este foarte important să avem un răspuns clar, fără echivoc cu privire la modul în care a răspuns un cadru de comandă al Ministerului Afacerilor Interne în acea situaţie. O să vedeţi astăzi concluzia şi decizia pe care o voi lua „, a declarat ministrul Dragoş Tudorache într-o conferinţă de presă la sediul MAI.

Potrivit raportului întocmit de Corpul de Control al MAI, era nevoie de o coordonare la nivelul autorităţilor locale, printr-un comandament de urgenţă, o astfel de procedură fiind în discuţii, la Sibiu, din 2015.

Şeful MAI susţine că există o propunere din partea Ministerului Mediului pentru ca Jandarmeria Română să se ocupe, la nivel naţional, de astfel de operaţiuni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS