10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrafic în condiții de iarnă pe multe drumuri din țară

Trafic în condiții de iarnă pe multe drumuri din țară

Potrivit Centrului Infotrafic, sâmbătă dimineaţă DN25 Galaţi – Tecuci era încă închis între localităţile gălăţene Şendreni şi Hanu Conachi, din cauza apei acumulate de carosabil. Ruta ocolitoare (pentru ambele sesuri) este DN25A Hanu Conachi – Fundeni – Năneşti, DN23 Năneşti – Muchea – intersecţie cu DN2B (Brăila), DN2B(E87) intersecţie cu DN23 – intersecţie cu DN25 (Şendreni), DN25 Şendreni – Galaţi.

Totodată, din cauza zăpezii şi a vântului puternic, DN67C-Transalpina a fost închis din data de 8 octombrie între Rânca şi Obârşia Lotrului, în timp ce DN7C-Transfăgărăşan a fost deszăpezit pe întreg tronsonul, dar pentru a circula pe acest drum anvelopele de iarnă sunt obligatorii.

Trafic dificil din cauza lucrărilor

În judeţul Buzău, pe DN10 Buzău – Braşov, din cauza lucrărilor care se execută la viaductul Stânca Teherău, în zona Siriu, circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone rămâne restricţionată, fiind instituită şi restricţie de viteză de 10 kilometri la oră. Ruta ocolitoare pentru traficul greu este DN1B Buzău – Ploieşti, DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele, DN1 Săcele – Braşov.

În judeţul Argeş, până în data de 15 noiembrie, pe DN7 Piteşti – Râmnicu-Vâlcea, pe raza comunei Drăganu, se efectuează lucrări de decopertare şi asfaltare, iar traficul rutier se desfăşoară pe o bandă, alternativ, fiind dirijat de piloţi de circulaţie.

În judeţul Sibiu, traficul rutier se desfăşoară pe o bandă, alternativ, pe DN7 Sibiu – Râmnicu Vâlcea, în zona Turnu Spart (între localităţile Boiţa şi Lazaret), din cauza unor lucrări care se execută la podul peste pârâul Meghiş. În acest punct apar frecvent probleme de trafic.

Tot pe Valea Oltului, pe DN7, în judeţul Vâlcea, până în data de 1 decembrie, pentru a se permite executarea lucrărilor de consolidare a viaductului Cârligu Mic, circulaţia rutieră se desfăşoară restricţionat, pe o bandă, alternativ (pe toată lungimea viaductului). Şi în acest loc se formează adesea coloane de autovehicule. Pe DN13C, pe sectorul Vânători (judeţul Mureş) – Cristuru Secuiesc (judeţul Harghita), este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 10 tone, din cauza unui podeţ avariat de o viitură.

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS