10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCazul ursului ucis la Sibiu: Cioloș cere de la autorități rapoartele complete până luni

Cazul ursului ucis la Sibiu: Cioloș cere de la autorități rapoartele complete până luni

Premierul Dacian Cioloș a cerut, vineri, rapoartele complete în cazul ursului ucis la Sibiu, informează b1.ro. Ultima zi în care îi pot fi prezentate toate argumentele împușcării animalului este luni.

Ministerul Afacerilor Interne, prefectul judeţului Sibiu, Ministerul Mediului Apelor şi Pădurilor şi ANSVSA i-au prezentat deja premierului rapoarte intermediare asupra evenimentului, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu.

În acelaşi timp, premierul a fost informat că încă de săptămâna trecută la nivelul MAI s-a început o revizuire a procedurilor de intervenţie în caz de evenimente excepţionale precum a fost cel din Sibiu, iar Ministerul Mediului va prezenta până la 20 octombrie, stadiul înfiinţării Serviciului de Urgenţă pentru Animale Sălbatice – SUAS, procedură demarată dar nefinalizată până în acest moment.

Un urs a fost împușcat la începutul acestei săptămâni la Sibiu. Animalul se plimba liber prin curțile oamenilor. Referitor la cum a ajuns ursul acolo, Ministerul Mediului spune că ia în calcul ca acesta să fi scăpat din captivitate

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS