20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCele mai multe victime exploatate sexual în Europa provin din România şi Nigeria

Cele mai multe victime exploatate sexual în Europa provin din România şi Nigeria

Cele mai multe victime exploatate sexual în Europa provin din România şi Nigeria, susţine coordonatorul Centrului Regional Timişoara din cadrul Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane, potrivit căruia majoritatea tinerelor din vestul ţării sunt racolate prin metoda „LoverBoy”.

Astfel, prin această metodă, traficanţii de persoane le determină pe femei să se îndrăgostească de ei şi apoi le obligă să se prostitueze.

„În Europa, cele mai multe victime exploatate sexual provin din România şi Nigeria, iar în judeţele Timiş, Caraş-Severin şi Arad principala metodă de racolare folosită este <LoverBoy>. Anul trecut, 70% din victimele din vestul ţării exploatate sexual au fost racolate prin această metodă”, a spus Laurenţiu Dincă, coordonatorul Centrului Regional Timişoara din cadrul Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane, citat de Mediafax.

În această săptămână, în judeţul Timiş se desfăşoară campania „Iubirea este artă, nu sclavie”, prin care Centrul Regional Timişoara doreşte să atragă atenţia asupra metodei „LoverBoy” pe care o folosesc traficanţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS