16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProgramul "Casa Verde" pentru persoanele fizice, suplimentat cu 20 de milioane de lei

Programul „Casa Verde” pentru persoanele fizice, suplimentat cu 20 de milioane de lei

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a suplimentat cu 20 de milioane de lei bugetul alocat populației pentru programul „Casa Verde”, iar în aceste condiții 3.000 de noi beneficiari vor putea accesa acest program, informează Agerpres.

Bugetul acestui program a fost suplimentat de la 60 de milioane de lei la 80 de milioane de lei. Bugetul alocat a fost repartizat pe fiecare județ, în funcție de numărul de locuitori al acestuia.

Programul ”Casa Verde” a demarat luni, 10 octombrie 2016, iar până la această oră a fost epuizată circa 65,8% din suma pusă la dispoziție de MMAP prin AFM, înainte de suplimentarea decisă miercuri.

Echipamentele finanțate pentru populație prin ‘Casa Verde’ sunt panourile solare și pompele de căldură, cuantumul finanțării nerambursabile prin AFM fiind în funcție de tipul instalației, astfel: până la 3.000 lei, pentru instalarea panourilor solare nepresurizate; până la 6.000 lei, pentru instalarea panourilor solare presurizate; până la 8.000 lei, pentru instalarea pompelor de căldură, exclusiv pompele de căldură aer-aer.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS