11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSenatorii îi ajută pe ”scriitorii” din închisori: Reducere de 20 zile a pedepsei pentru fiecare lucrare ştiinţifică scrisă

Senatorii îi ajută pe ”scriitorii” din închisori: Reducere de 20 zile a pedepsei pentru fiecare lucrare ştiinţifică scrisă

Comisia juridică a Senatului a modificat marţi OUG 24/2016 stabilind că persoanele private de libertate primesc o reducere a pedepsei de 20 de zile pentru fiecare lucrare ştiinţifică sau invenţie şi nu 20 de zile indiferent de numărul cărţilor scrise în închisoare aşa cum a decis Guvernul, informează Mediafax.

Potrivit unui amendament adoptat de Comisia pentru drepturile omului, pentru fiecare lucrare ştiinţifică scrisă sau invenţie realizată se acordă o reducere de 20 de zile, faţă de 20 de zile reducere a pedepsei, indiferent de numărul lucrărilor ştiinţifice scrise, aşa cum era stipulat în textul Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 24/2016.

Supus la vot, raportul de aprobare cu amendamentul propus de Comisia pentru drepturile omului a obţinut unanimitatea membrilor prezenţi.

Senatul este primă cameră sesizată, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS