17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAutorităţile turce au ordonat arestarea a 125 de ofiţeri de poliţie pentru legături cu Gulen

Autorităţile turce au ordonat arestarea a 125 de ofiţeri de poliţie pentru legături cu Gulen

Autorităţile turce au dispus arestarea a 125 de ofiţeri de poliţie în cadrul unei anchete privind mişcarea religioasă a clericului Fethullah Gulen, care este acuzat de Guvern că ar fi orchestrat tentativa de lovitură de stat din luna iulie, informează Mediafax. Autorităţile turce au efectuat raiduri în mai multe zone din Istanbul, printre suspecţi fiind 30 de şefi adjuncţi de poliţie.

Un procuror din Istanbul a declarat că ofiţerii sunt suspectaţi pentru că ar fi folosit aplicaţia de mesagerie criptată ByLock, a relatat agenţia de ştiri Dogan.

Serviciile secrete turce au identificat cel puţin 56.000 de utilizatori ai aplicaţiei, oficialii afirmând că organizaţia clericului Gulen ar fi folosit ByLock începând din anul 2014. Guvernul turc a folosit decretele emise în perioada de stare de urgenţă, instituită după lovitura de stat din iulie, pentru a aresta mii de persoane suspectate de implicare în complot, iar aproximativ 100.000 de angajaţi au fost demişi sau suspendaţi din funcţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS