14.2 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRestricţii de circulaţie pe mai multe drumuri din ţară

Restricţii de circulaţie pe mai multe drumuri din ţară

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că la această oră nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația întreruptă din cauza unor evenimente rutiere, nici probleme majore privind fluența traficului pe arterele principale.

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, DN67C (Transalpina) a fost închis temporar de la km 34+500 de metri până la Obârșia Lotrului.

În județul Argeș, până în data de 15 octombrie 2016, pe strada Serelor din comuna Bascov, care face legătura dintre autostrada A1 și pasajul rutier Bascov de pe DN7, se execută lucrări la canalizare.

Circulația rutieră pe segmentul de drum DN7 — ieșire pasaj către A1 se desfășoară pe câte o bandă, în ambele sensuri (segmentul de drum fiind alcătuit din patru benzi), pe porțiuni de 150 de metri.

Tot în județul Argeș, până în data de 16 octombrie 2016, pe DN65 Pitești — Slatina, la kilometrul 109, în zona localității Albota, se execută lucrări de reparații la un pod. Din acest motiv, circulația rutieră în zona lucrărilor se desfășoară pe un fir, alternativ, fiind dirijată de semafoare electrice.

În județul Sibiu, traficul rutier se desfășoară pe o bandă, alternativ, pe DN7 Sibiu — Râmnicu Vâlcea, în zona Turnu Spart (între localitățile Boița și Lazaret), din cauza unor lucrări care se execută la podul peste pârâul Meghiș. În acest punct apar frecvent probleme de fluență a circulației auto.

Tot pe Valea Oltului, pe DN7, în județul Vâlcea, până în data de 15 noiembrie 2016, pentru a se permite executarea lucrărilor de consolidare a viaductului Cârligu Mic, circulația rutieră se desfășoară restricționat, pe o bandă, alternativ, pe sectorul kilometric 200+300 de metri — 201+325 de metri. Și în acest loc se formează adesea coloane de autovehicule.

DN7C (Transfăgărășan) este deschis pe sectorul cuprins între kilometrii 104+000 (Piscu Negru, județul Argeș) și 130+800 (cabana Bâlea-Cascadă, județul Sibiu). Totuși, pe acest tronson este interzisă circulația pe timpul nopții, în intervalul orar 21:00 — 7:00.

Pe autostrada A1 Orăștie — Sibiu circulația este oprită între nodurile rutiere Săliște și Cunța (km 270+020 — km 292+455), în vederea remedierii degradărilor constatate la kilometrul 275+650 de metri. Autovehiculele sunt deviate pe DN1.

În județul Buzău, pe DN10 Brașov — Buzău, în zona Siriu, din cauza lucrărilor de reparație a viaductului Stânca Teherău (la kilometrul 85+534 de metri), este restricționată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Este instituită și restricție de viteză de 10 km/h. Ruta ocolitoare pentru traficul greu este: DN1B Buzău — Ploiești, DN1A Ploiești — Cheia — Săcele, DN1 Săcele — Brașov.

Pe DN66 Bumbești-Jiu — Petroșani (pe sectorul cuprins între kilometrii 93+500 și 126) se execută lucrări, fiind impuse unele restricții, iar în câteva puncte se circulă cu ajutorul semafoarelor, alternativ.

Pe DN13C, pe sectorul Vânători (județul Mureș) — Cristuru Secuiesc (județul Harghita), este restricționată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 10 tone,

din cauza unui podeț avariat de o viitură.

Tot din cauza unui pod avariat de o viitură, în județul Suceava, traficul greu (autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) este restricționat pe DN17A, pe tronsonul Vatra Moldoviței — Ciumârna (între kilometrii 23 și 27).

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS