5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateViktor Orban cere eliminarea cotelor obligatorii de refugiaţi de pe agenda UE

Viktor Orban cere eliminarea cotelor obligatorii de refugiaţi de pe agenda UE

Premierul ungar Viktor Orban a declarat că sistemul cotelor obligatorii de refugiaţi ar trebui eliminate de pe agenda UE, în contextul riscurilor de securitate ridicate de imigraţie, scrie agenţia de ştiri MTI, citată de Mediafax.

Sistemul cotelor obligatorii de redistribuire fără o limită maximă ar putea nărui „tot ce am îndeplinit şi ar putea distruge toate lucrurile pentru care am lucrat,” a declarat Orban, în cadrul unei întrevederi cu premierul slovac Robert Fico.

Liderul de la Budapesta a mai adăugat că ungurii doresc să fie în siguranţă, iar ceea ce s-a întâmplat la Paris ar putea să se întâmple şi la Bratislava ori Budapesta. În contextul acestor riscuri de securitate, Orban a făcut un apel la omologul său slovac pentru eliminarea de pe agenda UE a cotelor obligatorii de refugiaţi.

La rândul său, Robert Fico a reiterat că, din punctul său de vedere, sistemul cotelor obligatorii de refugiaţi este „mort din punct de vedere politic,” adăugând că în ceea ce priveşte imigraţia, eliminarea cauzelor sale şi securizarea eficace a frontierelor Schengen au o importanţă crucială în gestionarea problemei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS