17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCurtea de Apel Bucureşti nu a prelungit arestul preventiv în cazul românilor din reportajul Sky News

Curtea de Apel Bucureşti nu a prelungit arestul preventiv în cazul românilor din reportajul Sky News

Curtea de Apel Bucureşti a respins, joi, cererea procurorilor DIICOT de prelungire a arestului preventiv în cazul celor trei cetăţeni români care au participat la filmarea reportajului pentru postul de televiziune britanic Sky News, în care apăreau ca traficanţi de arme. Potrivit adevarul.ro, decizia instanţei nu este definitivă.

Instanţa a decis ca Aurelian Mihai Szanto, Attila Csaba Pantics şi Levente Pantics să fie cercetaţi sub control judiciar. Este a doua oară când Curtea de Apel admite cererea de eliberare a celor trei, prima decizie fiind anulată de judecătorii instanţei supreme pe 9 septembrie 2016. Şi de această dată procurorii DIICOT pot contesta decizia Curţii de Apel la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Mihai Aurelian Szanto, Atilla Csaba Pantics şi Levente Pantics au fost puşi sub acuzare de DIICOT pentru constituire a unui grup infracţional organizat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi comunicarea de informaţii false.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Bucureşti care a hotărât, iniţial, arestarea preventivă pe 12 august 2016 arăta, în motivarea deciziei, că „nu se pot reţine susţinerile apărării”, iar Mihai Aurelian Szanto, Atilla Csaba Pantics şi Levente Pantics nu pot invoca “naivitatea şi convingerea sinceră a participării într-un film, în contextul în care toată modalitatea de desfăşurare a filmării „le putea crea măcar suspiciuni asupra naturii reale a acesteia”. Magistratul a menţionat că aceştia au acceptat cu uşurinţă „rolurile atribuite”, deşi nu sunt actori, şi nu au discutat sau întrebat despre vreun contract care să consemneze derularea evenimentelor nici atunci când li s-a cerut să poarte cagule, să vorbească într-un anumit limbaj şi să prezinte „arme adevărate”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS