18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRețea de proxeneți destructurată

Rețea de proxeneți destructurată

43 de percheziții au loc miercuri dimineața la Câmplung Muscel . Este vizată o rețea de proxeneți care racolau minore pentru a le trafica ulterior în străinătate. Sunt suspecte 45 de persoane.

150 de poliţişti participă la percheziţiile care au loc în această dimineaţă în Câmpulung Muscel şi a comunelor Bughea de Sus, Lereşti şi Poienarii de Muscel, întrucât reţeaua de proxeneţi este întinsă în mai multe localităţi. Aceştia racolau tinere care proveneau din familii cu situaţie materială dificilă, în general minore, pe care ulterior le plasau pe piaţa prostituţiei din străinătate. Cele 45 de persoane suspecte de proxenetism vor fi reţinute şi duse la audieri. Prejudiciul estimat în acest caz este de 3 milioane de euro.

Atunci 19 persoane au fost reţinute fiind acuzate de trafic de persoane şi proxenetism, activităţi pe baza cărora au creat un prejudiciu de 300 de mii de lei.
Acțiunea se desfășoară cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, Direcției de Investigații Criminale, Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională și Unităţii Teritoriale de Analiza Informaţiilor Argeş.
Din cercetări a reieşit că, în perioada 2008 – 2016, persoanele vizate ar fi determinat şi înlesnit practicarea prostituţiei de către 80 de femei, în state ale Uniunii Europene.
De asemenea, în cauză s-a beneficiat de sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS