11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate24 septembrie, Ziua Naţională de Curăţenie "Let`s Do It, Romania!"

24 septembrie, Ziua Naţională de Curăţenie „Let`s Do It, Romania!”

Julia, Cyprien Vimal du Monteil, Omar și Paul Allard sunt cei patru francezi care au venit să facă curățenie în comuna Grozești din județul Mehedinți (Foto: Lucian Anghel)

Pe 24 septembrie, voluntarii campaniei vor face curăţenie în toată ţara, în cadrul unei noi ediţii a “Let`s Do It, Romania!”. Cea mai mare mişcare socială din România, cu peste 1.100.000 de voluntari implicaţi în şase ani de activitate, are drept scop o ţară cu deşeuri zero, iar valorile pe care le promovează în fiecare zi sunt pasiunea, încrederea, respectul pentru natură şi implicarea, anunţă adevărul.ro.

În perioada 2010-2015, voluntarii au reuşit să strângă peste 2.200.000 de saci de deşeuri, reprezentând 22.500 de tone. Din 2010 şi până astăzi, peste 8.500.000 de ore de voluntariat au fost dedicate proiectului. Dintre voluntarii care au participat la Ziua de Curăţenie Naţională, 550.000 au fost elevi. La nivel naţional, peste 2.500 de voluntari au făcut parte din echipa de organizare, fiind implicate toate judeţele din România.

Luna septembrie este Luna Curăţeniei în România. „Let`s Do It, Romania!” şi Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor au lansat o campanie de educare a românilor cu privire la deşeuri şi valoarea lor economică. Campania se va încheia cu Ziua de Curăţenie Naţională de pe 24 septembrie.

În 2016, „Let`s Do It, Romania!” se bucură, pentru prima oară, de sprijinul Guvernului României. Cinci ministere vor fi implicate în mod direct în Ziua de Curăţenie Naţională: Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor (prin structurile sale: Apele Române, Garda Naţională de Mediu, APM), care va contribui la identificarea zonelor cu deşeuri; Ministerul Educaţiei Naţionale, care va implica din nou profesori şi elevi la Ziua de Curăţenie Naţională; Ministerul de Interne, care va participa la curăţenie cu instituţiile din subordine: Jandarmeria Română, Poliţia Română; Ministerul Justiţiei, care se va implica prin Administraţia Naţională a Penitenciarelor; Ministerul Transporturilor, care va face curăţenie în gări şi în apropierea acestora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS