10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGigi Becali, acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului

Gigi Becali, acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului

Gigi Becali a fost audiat miercuri la DNA în dosarul lui Puiu Popoviciu, potrivit B1TV. Procurorii l-au pus sub acuzare pentru mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului. La ieșirea de la audieri, afaceristul a declarat că „mi-au adus la cunoștință. Ce vrea Dumnezeu, avocații gata”.
Întrebat când a spus adevărul, Becali a răspuns că „acuzația asta de abuz în serviciu e a alor. Într-un abuz în serviciu nu contează ce spun eu, contează actele. Dacă sunt acte, se demonstrează prin acte. Ce pot să știu eu ca să schimbe un act și o ștampilă a statului român? Acolo sunt acte, evaluări, majorări de capital. Infracțiunea se dovedește prin acte. Nu știu nimic”.
„Declarația mea a fost pe prejudiciu. A fost un prejudiciu. Nu îl stabilesc eu”, a subliniat latifundiarul din Pipera.

Gigi Becali, acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului: „Ce vrea Dumnezeu. Ce pot să știu eu ca să schimbe un act și o ștampilă a statului român?”

Pentru schimbarea mărturiei în dosarul lui Puiu Popoviciu, Becali riscă între 1 și 6 ani de închisoare.

Declarația sa buclucașă a fost dată în dosarul lui Popoviciu. Becali a fost și denunțător în faza de urmărire penală. A dat declarații în instanță, unde a spus că nu își amintește ce a declarat anterior, astfel că nu poate confirma sau infirma anumite fapte declarate pentru că au trecut mulți ani de atunci și au fost bazate pe zvonuri, bârfe și nu ar fi văzut nimic concret.

Procurorul prezent a concluzionat că Becali nu ar vrea să declare împotriva lui Popoviciu și a cerut ca Becali să fie pus sub acuzare pentru mărturie mincinoasă.

De altfel, afaceristul a făcut circ în sală și un apel la judecători, spunând că dacă nu își amintește, nu are ce să facă, nu poate declara ceva, că așa vrea DNA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS