Acasă Actualitate El Nino provoacă "haos" în lume și amenință SUA în 2016

El Nino provoacă „haos” în lume și amenință SUA în 2016

-

Fenomenul El Nino a provocat „haos” în jurul lumii, forța sa nu scade și va avea un impact puternic în SUA în 2016, când va antrena un val de frig în sudul țării și temperaturi ridicate în nord, potrivit unui raport al Agenției spațiale americane, NASA, relatează EFE.

Raportul, publicat săptămâna aceasta și preluat ieri de presa din SUA, semnalează că a fost afectată deja producția mondială de orez, grâu, cafea și alte culturi, care au fost distruse de secetă și inundații, ceea ce a determinat creșterea prețului alimentelor.

El Nino a subțiat anul acesta stratul de apă caldă care înconjoară în mod normal Australia și Indonezia. NASA consideră că El Nino este răspunzător și pentru seceta din sudul A?fricii, inundațiile din America de Sud, valurile de căldură din India.

În SUA, cel mai mare impact este așteptat la începutul lui 2016, avertizează NASA.

Meteorologii de la Administrația Națională a Oceanelor și Atmosferei (NOAA) din SUA cred că fenomenul va aduce luni de zile răcoroase și umede în sudul țării și episoade relativ calde și uscate în nord.

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.