Acasă Actualitate Amenzi de aproape 5 milioane de lei pentru cei care au sacrificat...

Amenzi de aproape 5 milioane de lei pentru cei care au sacrificat și comercializat animale ilegal

-

Poliţia Română a anunțat că în perioada sărbătorilor de iarnă a intensificat acţiunile pentru verificarea respectării legislaţiei privind sacrificarea şi comerţul cu animale, în baza planului de acţiune ,,Sărbători de Iarnă în Siguranţă!”.

Peste 300 de infracţiuni au fost constatate, aproape 19.000 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 5.000.000 de lei, au fost aplicate şi peste 8.600 de kilograme de carne şi produse din carne au fost ridicate de poliţişti, în cursul lunii decembrie.

Sub coordonarea Direcţiei de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au acţionat, la nivel naţional, pentru prevenirea şi descoperirea furturilor de animale şi pentru verificarea respectării legislaţiei privind transportul, sacrificarea şi comercializarea animalelor. Astfel, în perioada 2 – 29 decembrie, poliţiştii au efectuat peste 6.030 de acţiuni şi controale, fiind verificate 4.442 de autovehicule care transportau animale sau produse animale şi 1.164 de animale vii.În urma acţiunilor, au fost constatate 310 infracţiuni şi au fost aplicate 18.984 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 4.946.523 de lei. Dintre sancţiunile aplicate, 4.976 au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61 din 1.162, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 377 de sancţiuni la Legea 12 din 1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 1.161 la H.G. nr. 984 din 2005, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor. De asemenea, poliţiştii au ridicat, în vederea confiscării, 8.656 de kilograme de carne şi produse din carne, în valoare totală de 275.507 lei.

Anca DUMITRAŞCU
Anca DUMITRAŞCU
Este fascinată de rapiditatea cu care circulă informaţia în mass-media şi crede că dacă lumea s-ar folosi doar de avantajele presei, barierele dintre oameni ar putea fi depăşite mai uşor.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.