16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTurcia: Regim restricţionat şi selectiv la punctele de trecere a frontierelor terestre comune cu Siria și Irak

Turcia: Regim restricţionat şi selectiv la punctele de trecere a frontierelor terestre comune cu Siria și Irak

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care tranzitează frontierele terestre dintre Turcia-Siria şi Turcia-Irak că autoritățile de la Ankara au transmis următoarele detalii cu privire la situaţia acestor frontiere, astfel:
– La frontiera turco-siriană funcţionează două puncte de frontieră, conform unui regim restricţionat şi selectiv, respectiv Cilvegözü/Bab Al Hava în Hatay şi Öncüpınar/Bab Al Selame în Kilis. Aceste puncte pot fi utilizate pentru cetăţeni, ajutor umanitar şi bunuri comerciale, însă trecerea nu este garantată, întrucât există o comisie specială care analizează fiecare solicitare de trecere a frontierei. Suplimentar, punctul de frontieră Nusaybin/Kamışlı în Mardin este deschis doar pentru ajutor umanitar venit din partea Naţiunilor Unite.
– La frontiera turco-irakiană, punctul de frontieră Ibrahim Khalil (Habur) rămâne închis pe o perioadă nedeterminată, ca urmare a operaţiunilor militare/de securitate turce în zonă și nu există alte rute alternative.
Se recomandă cetăţenilor români să evite deplasările terestre în zonă, având în vedere imprevizibilitatea închiderii acestor puncte de trecere a frontierelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS