17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn fost deputat român căutat prin Interpol a fost depistat în Insulele Cayman

Un fost deputat român căutat prin Interpol a fost depistat în Insulele Cayman

Fostul deputat Mihai Tânjală, dat în urmărire internaţională după ce a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare, a fost prins de autorităţile din Insulele Cayman, informează realitatea.net. Instanţa din acest stat va lua o decizie, pe 29 decembrie, cu privire la extrădarea acestuia în România.

După ce a stat în Statele Unite ale Americii până în luna mai, când i-a expirat viza, Tânjeală a vrut să intre în Jamaica, însă autorităţile de aici şi-au dat seama că pe numele acestuia era emis de Interpol un mandat  internaţional de urmărire și nu i-au permis să intre. Fostul deputat a stat o perioadă în Cuba, după care a cerut azil politic în Insulele Cayman, iar cererea i-a fost refuzată.

În solicitarea sa, el a spus judecătorilor că este victima unui dosar politic în România, precum şi faptul că întoarcerea în ţară i-ar periclita viaţa.

Mihai Tânjală a fost condamnat definitiv, în 2011, la cinci ani de închisoare cu executare într-un dosar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. El a fost trimis în judecată în 2009, pentru devalizarea Întreprinderii de Construcţii şi Utilaje Grele din Giurgiu. Prejudiciul adus statului a fost calculat la 500.000 de euro.
După ce a aflat decizia instanţei române, fostul deputat a fugit în Statele Unite, în Florida.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS