21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePremiera in Romania: Un urmărit internațional pentru crime de război va fi extrădat astăzi

Premiera in Romania: Un urmărit internațional pentru crime de război va fi extrădat astăzi

Poliția Română va pune în aplicare, astăzi, primul mandat de extrădare din România, față de un bărbat urmărit internațional pentru crime de război, informează Inspectoratul General al Poliției, citat de Hotnews.ro.

Barbatul este un cetățean bosniac și sarb și a fost depistat la data de 1 noiembrie 2015, pe raza judetului Timiș, fiind urmărit international de Interpol Sarajevo pentru crime de război.

Biroul Național Interpol București a transmis informarea de urmărire internațională către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, iar la data de 2 noiembrie 2015, instanța de judecată a dispus arestarea provizorie în vederea extrădării, pentru 30 de zile, informează Hotnews.ro.

Persoana în cauză este bănuita că, încălcând legislația internațională și în special Convenția de la Geneva cu privire la protecția populației civile, acesta, ca membru al armatei, împreună cu alte persoane ar fi aplicat măsuri de intimidare și violențe fizice asupra unor etnici bosniaci, care au fost supuși muncii fortate într-un lagăr de concentrare, arată sursa citată.

Reprezentanți ai Inspectoratului General al Poliției Române au declarat pentru Mediafax ca joi, 24 decembrie, barbatul, Savic Grozdan, este escortat de către polițiștii de la SIAS la Aeroportul „Henri Coanda” București, unde va fi predat autorităților bosniace.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS