12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLegea privind pensiile speciale pentru aleşii locali a fost adoptată de Senat

Legea privind pensiile speciale pentru aleşii locali a fost adoptată de Senat

Primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii Consiliilor Judeţene care îndeplinesc condiţiile vârstei standard de pensionare au dreptul, la încetarea mandatului, la indemnizaţie pentru limită de vârstă, dacă nu sunt realeşi pentru un nou mandat, a decis Senatul, potrivit Mediafax. De indemnizaţia pentru limită de vârstă beneficiază şi aleşii locali care au avut anterior intrării în vigoare a prezentei legi calitatea de primar, viceprimar, preşedinte sau vicepreşedinte de Consiliul Judeţean.

Plenul Senatului a adoptat legea privind pensiile aleşilor locali cu 86 de voturi „pentru”, un vot „împotrivă” şi nicio abţinere. Liberalii au ieşit din sala înaintea votului.

Legea, în forma adoptată de plenul Senatului, prevede că primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii Consiliilor Judeţene care îndeplinesc condiţiile vârstei standard de pensionare eşalonate au dreptul la încetarea mandatului la indemnizaţie pentru limită de vârstă dacă nu sunt realeşi pentru un nou mandat.

Pentru mandate incomplete, indemnizaţia pentru limită de vârstă se calculează proporţional cu perioada de mandat efectiv exercitată, dar nu mai puţin de un mandat de primar, viceprimar, preşedinte sau vicepreşedinte de Consilii Judeţene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS