10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCeremonie de marcare a declarării capabilităţii tehnice a facilităţii antirachetă a SUA de la Baza militară Deveselu

Ceremonie de marcare a declarării capabilităţii tehnice a facilităţii antirachetă a SUA de la Baza militară Deveselu

Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, va găzdui mâine, 18 decembrie 215, ceremonia de marcare a declarării capabilităţii tehnice a facilităţii antirachetă a SUA de la Baza militară Deveselu la sediul MAE. La eveniment vor participa ministrul apărării naţionale, Mihnea Motoc; ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm; directorul Agenţiei de Apărare Antirachetă a SUA, vice-amiralul James Syring; comandantul flotei a VI-a a SUA şi, totodată, adjunctul comandantului forţelor navale ale SUA în Europa, vice-amiralul James J. Foggo; asistentul secretarului general al NATO pentru investiţii de apărare, Patrick Auroy, precum şi alţi oficiali români, americani şi reprezentanţi ai statelor membre NATO.

Evenimentul reprezintă o etapă de referinţă importantă în ceea ce priveşte implementarea, potrivit angajamentelor asumate, a sistemului antirachetă în România, la Baza militară Deveselu. Reprezintă, totodată, un proiect de referinţă în consolidarea Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS