11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateParlament: Aviz favorabil pentru mandatul cu care Cioloș va participa la Consiliul European

Parlament: Aviz favorabil pentru mandatul cu care Cioloș va participa la Consiliul European

Comisiile parlamentare reunite pentru afaceri europene au dat un aviz favorabil, cu 28 de voturi „pentru”, două „împotrivă” și o abținere, mandatului cu care premierul Dacian Cioloș va participa la reuniunea Consiliului European de săptămâna viitoare, scrie Agerpres.

„Comisiile au dat un aviz favorabil, în forma prezentată celor două comisii și în forma susținută de către domnul prim-ministru. Este un aviz favorabil, cu o majoritate covârșitoare, 28 de voturi „pentru”, două „împotrivă” și o abținere”, a anunțat deputatul PSD Ana Birchall, președintele Comisiei pentru afaceri europene, după ședința la care a participat premierul Dacian Cioloș.

Potrivit lui Ludovic Orban, în ședința Birourilor reunite de luni, și președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a solicitat să existe dezbatere în plenul reunit și aprobarea mandatului premierului și în cazul în care Comisiile reunite de afaceri europene avizează favorabil proiectul de mandat care a fost înaintat de Cioloș.

Președintele Klaus Iohannis l-a delegat pe premierul Dacian Cioloș să participe la reuniunea Consiliului European care va avea loc la Bruxelles pe 17 și 18 decembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS