16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNASA a dat publicității cele mai clare imagini cu planeta Pluto

NASA a dat publicității cele mai clare imagini cu planeta Pluto


NASA a dat publicității o serie de imagini cu Pluto, care ar putea fi cele mai clare fotografii pe care le va vedea omenirea în următoarele decenii”, informează b1.ro.
Pe 14 iulie, sonda New Horizons a trecut pe lângă Pluto, oferindu-le cercetătorilor imagini cum nu au mai fost până atunci. Fotografiile prezentate anterior au arătat că pe suprafata planetei sunt forme de relief spectaculoase, de la creste de munți, la dune de nisip și sloiuri de gheață.

Ultimele imagini sunt parte dintr-o serie de poze făcute cu scurt timp înainte ca New Horizons să se afle cel mai aproape de Pluto. Potrivit cercetătorilor de la NASA, aceste imagini oferă noi informații despre structura geologică a planetei.

”Nimic de o asemenea calitate nu a fost disponibil pentru Venus și Marte decât la decenii după primele zboruri pe lângă aceste planete, dar cu Pluto suntem deja acolo – printre cratere, munți și zone de gheață – la mai puțin de cinci luni de la trecerea pe lângă ea”, a spus Alan Stern.

Acesta a mai precizat că informațiile ce pot fi descoperite prin studierea acestor imagini sunt ”pur și simplu incredibile”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS