19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSenatorul Dan Şova, reţinut de DNA

Senatorul Dan Şova, reţinut de DNA

Senatorul Dan Şova a fost reţinut, astăzi, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în noul dosar, în care este acuzat că a luat mită 100.000 de euro pentru a asigura încheierea unui contract între CET Govora şi o firmă de avocatură.

Senatorul Dan Şova a venit la DNA, joi, după ce Senatul a avizat cererea de reţinere şi arestare preventivă în noul dosar, în care este acuzat că a luat mită 100.000 de euro pentru a asigura încheierea unui contract între CET Govora şi o firmă de avocatură. Şova nu a făcut nicio declaraţie înainte de a intra în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Senatul a aprobat, joi, în şedinţă de plen, solicitarea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a lui Dan Şova, rezultatul fiind de 95 de voturi „pentru” şi 30 „împotrivă”. Senatorul PSD este acuzat că a luat mită 100.000 de euro pentru a asigura încheierea unui contract între CET Govora şi o firmă de avocatură.

Potrivit rezultatului anunţat în plenul Senatului de social-democratul Ioan Chelaru, şi-au exprimat votul 127 de senatori din totalul de 165, dintre care 95 au votat „pentru” solicitarea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive, 30 au votat „împotrivă”, iar 2 voturi au fost anulate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS