22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIncendiul din Colectiv: Patronii clubului rămân în arest pentru încă 30 de zile

Incendiul din Colectiv: Patronii clubului rămân în arest pentru încă 30 de zile

 

Cei trei patroni ai clubului Colectiv rămân în arest pentru încă 30 de zile, după ce Tribunalul Bucureşti a admis, miercuri, contestaţia procurorilor PICCJ împotriva deciziei din 27 noiembrie a Judecătoriei Sectorului 4, prin care s-a dispus ca administratorii să fie cercetaţi în arest la domiciliu, scrie Mediafax.
Instanţa a admis contestaţia procurorilor, a desfiinţat decizia din 27 noiembrie a Judecătoriei Sectorului 4 Bucureşti şi a dispus prelungirea măsurii de arest preventiv în cazul celor trei patroni ai Colectiv, Alin Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu, pentru încă 30 de zile. Decizia Tribunalului Bucureşti este definitivă.

În acelaşi dosar, au mai fost arestaţi, în 8 noiembrie, şi plasaţi în arest la domiciliu nouă zile mai târziu patronii firmei care a furnizat artificiile folosite în Colectiv în seara de 30 octombrie, Daniela şi Cristian Niţă, şi pirotehnicianul Vlad Zaharia, care le-a montat. Pirotehnicianul Viorel Zaharia este acuzat de ucidere din culpă, iar soţii Niţă sunt cercetaţi pentru favorizarea făptuitorului şi sustragerea sau distrugerea de probe sau de înscrisuri. Potrivit procurorilor, Viorel Zaharia a instalat efectele pirotehnice (foc de artificii) în clubul Colectiv, în 30 octombrie, fără a respecta măsurile de siguranţă şi prevederile legale în acest sens. Ulterior producerii incendiului din clubul Colectiv, Daniela şi Cristian Niţă „au procedat la distrugerea şi sustragerea de documente ce constituie probe, pentru a împiedica sau îngreuna cercetările în cauză, precum şi cu scopul de a-l ajuta pe inculpatul Zaharia Viorel pentru a nu fi traşi la răspundere penală”, susţin procurorii.

În urma incendiului din 30 octombrie din clubul Colectiv, au murit la faţa locului 26 de persoane, iar o altă victimă în drum spre spital. Dintre răniţii internaţi, au mai decedat 33 de persoane, numărul victimelor ajungând, în 22 noiembrie, la 60.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS