10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIGPR: 986 de stări conflictuale aplanate și 280 de făptuitori prinși în flagrant în minivacanța de 1 Decembrie

IGPR: 986 de stări conflictuale aplanate și 280 de făptuitori prinși în flagrant în minivacanța de 1 Decembrie

Polițiștii aflați la datorie în perioada minivacanței de 1 Decembrie au aplanat 986 de stări conflictuale, iar 280 de făptuitori au fost prinși în flagrant.

„Polițiștii aflați în misiuni au intervenit la 10.162 de solicitări ale cetățenilor, acestea însumând 70,8% din totalul cazurilor semnalate la nivelul structurilor de ordine și siguranță publică din MAI. Dintre acestea, 8.618 au fost semnalate prin SNAU 112”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

Aproape 18.000 de polițiști au fost la datorie în această perioadă și au identificat 108 autori de infracțiuni, au reținut 36 de persoane, iar 42 au fost arestate. De asemenea, au fost depistate 30 de persoane urmărite, dintre care două urmărite internațional. Pe parcursul celor patru zile, nu au fost înregistrate evenimente grave care să afecteze liniștea și siguranța cetățenilor. „Și în perioada următoare, Poliția Română își va intensifica activitățile la nivel național, pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, în sezonul rece și premergător sărbătorilor de iarnă, conform planului ‘Sărbători de Iarnă în Siguranță!’, aprobat de ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă”, se arată în comunicat.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS