14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMihai Rotaru a fost reținut

Mihai Rotaru a fost reținut

rotaru dna

Mihai Rotaru, principalul acționar de la CS Universitatea Craiova, a fost reținut de procurorii DNA în dosarul ANRP, pentru comiterea infracțiunilor de cumpărare de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu.
Procurorii au mai dispus și reținerea, începând cu data de 26.11.2015, a inculpaţilor Sergiu Ionuț Diacomatu, Rodica Constantinovici și Lăcrămioara Alexandru pentru infracțiunea de abuz în serviciu, dar şi a lui Sergiu Negurici pentru infracțiunea de complicitate la abuz în serviciu. Procurorii DNA susțin că pe 17.06.2010, Sergiu Ionuţ Diacomatu, vicepreședinte al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP, Rodica Constantinovici și Lăcrămioara Alexandru, membri ai aceleiași comisii, prin exercitarea abuzivă a atribuţiilor de serviciu, cu încălcarea prevederilor legale, au aprobat raportul de evaluare prin care un teren în suprafaţă de 61.857 mp, situat în municipiul Piteşti, a fost evaluat la 108.932.000 de lei, sumă acordată drept despăgubire inculpatului Mihai Rotaru. Terenul a fost supraevaluat cu suma de 87.291.596 de lei, ceea ce reprezintă prejudiciu în dauna bugetului de stat şi, totodată, au facilitat obţinerea unor avantaje patrimoniale pentru persoana beneficiară a sumei de bani.
Pentru supraevaluarea terenului, în dosarul de despăgubire menționat, Sergiu Negurici, expert evaluator, a întocmit un raport de evaluare ce contravine Standardelor Internaționale de Evaluare, raport aprobat de membrii comisiei.
Mihai Rotaru, beneficiar al sumei de 108.932.000 de lei (aproximativ 25 de milioane de euro), cumpărase drepturile litigioase de la altă persoană cu câteva luni înainte de decizia comisiei ANRP, mai precis pe 27.11.2009, cu suma de 750.000 de euro. Din probele administrate a rezultat că deputatul Ioan Oltean, care avea relaţii cointeresate cu Mihai Rotaru și cu președinta ANRP, și-a exercitat influența la aceasta din urmă pentru urgentarea şi aprobarea despăgubirii în favoarea lui Mihai Rotaru. În schimb, Mihai Rotaru i-a remis lui Ioan Oltean suma de 600.000 de euro anterior datei de 17.06.2010,  în incinta unei parohii. Suma plătită în acest dosar de despăgubire pentru un teren reprezintă un sfert din totalul despăgubirilor civile plătite de ANRP în tot cursul anului 2011.
Inculpaţii urmează să fie prezentaţi, astăzi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS