Acasă Actualitate ANRE: Companiile de gaze naturale vor plăti despăgubiri solicitanţilor dacă nu răspund...

ANRE: Companiile de gaze naturale vor plăti despăgubiri solicitanţilor dacă nu răspund la reclamaţii

-

Operatorii din sectorul de distribuţie şi transport al gazelor naturale vor plăti despăgubiri dacă nu răspund la reclamaţiile şi sesizările solicitanţilor, persoane fizice sau firme, a declarat joi preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Niculae Havrileţ.

„În şedinţa de astăzi (joi, 26 noiembrie, n.r.) a Comitetului de Reglementare am hotărât să aprobăm standarde de performanţă pentru activitatea de distribuţie a gazelor naturale şi de transport al gazelor naturale, astfel încât dacă nu se răspunde unui solicitant, la o sesizare, la o reclamaţie în termenul stabilit de către noi, asta însemnând 15 zile, 30 de zile sau 60 de zile, în funcţie de solicitare, atunci operatorul de distribuţie sau de transport este obligat să plătească o compensaţie în bani solicitantului. Aceste compensaţii variază de la importanţa solicitării, de la un nivel de 50 de lei cu o suprataxare pentru fiecare zi de întârziere, până la câteva mii de lei în cazul operatorului de transport”, a afirmat preşedintele ANRE.

În România există în prezent 300.000 de reclamaţii în medie pe an din partea consumatorilor casnici privind sectorul gazelor naturale.

De asemenea, reprezentantul autorităţii spune că racordările la reţeaua de distribuţie gaze naturale, atât pentru firme, cât şi pentru persoanele fizice, vor dura până la 90 de zile.

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.