14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateANRE: Companiile de gaze naturale vor plăti despăgubiri solicitanţilor dacă nu răspund la reclamaţii

ANRE: Companiile de gaze naturale vor plăti despăgubiri solicitanţilor dacă nu răspund la reclamaţii

Operatorii din sectorul de distribuţie şi transport al gazelor naturale vor plăti despăgubiri dacă nu răspund la reclamaţiile şi sesizările solicitanţilor, persoane fizice sau firme, a declarat joi preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Niculae Havrileţ.

„În şedinţa de astăzi (joi, 26 noiembrie, n.r.) a Comitetului de Reglementare am hotărât să aprobăm standarde de performanţă pentru activitatea de distribuţie a gazelor naturale şi de transport al gazelor naturale, astfel încât dacă nu se răspunde unui solicitant, la o sesizare, la o reclamaţie în termenul stabilit de către noi, asta însemnând 15 zile, 30 de zile sau 60 de zile, în funcţie de solicitare, atunci operatorul de distribuţie sau de transport este obligat să plătească o compensaţie în bani solicitantului. Aceste compensaţii variază de la importanţa solicitării, de la un nivel de 50 de lei cu o suprataxare pentru fiecare zi de întârziere, până la câteva mii de lei în cazul operatorului de transport”, a afirmat preşedintele ANRE.

În România există în prezent 300.000 de reclamaţii în medie pe an din partea consumatorilor casnici privind sectorul gazelor naturale.

De asemenea, reprezentantul autorităţii spune că racordările la reţeaua de distribuţie gaze naturale, atât pentru firme, cât şi pentru persoanele fizice, vor dura până la 90 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS